over ons

Contacteer ons

  • Heb je een specifieke vraag? Contacteer Kelly Van de Gaer, coördinator van zakentoerisme, via mail of op het nummer +32 16 26 76 09.
  • Ben je een aanbieder van vergaderzalen en/of teambuildingactiviteiten en wil je jouw aanbod op onze website laten opnemen? Stuur een mail naar de coördinator van zakentoerisme.
  • Wil je de nieuwste vergaderlocaties en het laatste nieuws van zakentoerisme kennen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
  • Wil je op de hoogte zijn wat er gebeurt in de meetingsector? Volg ons op LinkedIn.

Onze werking

Als onderdeel van de toeristische werking van de provincie legt Zakentoerisme Vlaams-Brabant
zich toe op het aantrekken van vergaderingen en teambuildings naar Vlaams-Brabant. Hierbij richten
we ons op de binnenlandse markt.

Over de provincie Vlaams-Brabant

De provincie Vlaams-Brabant bestaat uit de regio’s Hageland, Groene Gordel en Kunststad Leuven. 

Hageland

Open landschappen, historische hoeves en prachtige panorama's zijn de troeven van het Hageland, de toeristische regio die zich uitstrekt ten oosten van de provinciehoofdstad Leuven. Je kan er herademen in het groen, verdwalen tussen eindeloze rijen fruitbomen en zoete wijnranken, wandelen door holle wegen en op stevige heuvels.
 
Tussen verstilde dorpen vind je zes eeuwenoude provinciestadjes: Aarschot, Diest, Landen, Scherpenheuvel-Zichem, Tienen en Zoutleeuw. Wandel er door middeleeuwse steegjes en gezellige winkelstraten, in feeërieke begijnhoven, langs kerken en verrassende musea. Meer weten.

Groene Gordel

De Groene Gordel is de toeristische regio rond Brussel die zich profileert als groene regio met een schat aan parken, tuinen en groene plekjes. Samen met de ongeschonden landschappen maakt dit de Groene Gordel tot regio waar het verrassend herademen is, soms letterlijk in de schaduw van de hoofdstad.
 
De centrale ligging van de Groene Gordel maakt de regio een bestemming bij uitstek voor dagtoerisme. Vanuit de diversiteit van de drie deelregio's Dijleland, Brabantse Kouters en Pajottenland en Zennevallei, biedt de Groene Gordel een toeristisch aanbod op het vlak van cultuur, technologie, wellness, streekproducten en horecabeleving. Meer weten.

Kunststad Leuven

Leuven ligt op een boogscheut van Brussel en is met de trein maar een kwartier verwijderd van de nationale luchthaven. Geen stad in Vlaanderen spreekt zo tot de verbeelding als deze eeuwenoude universiteitsstad.
Ze combineert een rijk historisch patrimonium met een joviale, Bourgondische stadscultuur en een creatieve energie die niet te stuiten is. Leuven is niet alleen eeuwenoud, maar ook springlevend! Meer weten.

Vlaams Brabant Regios
Banner Regios 2