Provinciedomein Het Vinne

  • heerlijk rustig vergaderen of feesten op een natuurdomein
  • prachtig uitzicht op het grootste natuurlijke binnenmeer van Vlaanderen
  • 120
  • 58 km

Trek voor je bedrijfsuitstap naar natuurdomein Het Vinne in Zoutleeuw. De historische hoeve die gelegen is in dit prachtig stukje natuur van 140 ha werd omgebouwd tot een knap bezoekerscentrum.

De Schuur is een ruime evenementenlocatie met die oorspronkelijke elementen perfect combineert met een moderne mezzanine.

In de vergaderzaal heb je een schitterend uitzicht over het binnenmeer. De zaal heeft een keuken en is prima geschikt voor een vergadering of opleiding en grenst aan de evenementenweide en binnenplein waar je bij mooi weer ook je receptie kan houden. Ook geschikt voor kleinere budgetten.

Geniet van heerlijke rust tijdens een begeleide natuurwandeling over de knuppelpaden over het meer. Je kan je eigen catering kiezen of een beroep doen op de brasserie op het domein.

Provinciedomein Het Vinne


Vergaderen

Zaalnaam
Vergaderzaal Opsplitsbaar in 3 delen 94 68 45 40 68 - 68 - - - -
Evenementenweide 600 - - - - - 200 - - - - -
Binnenplein 1000 - - - - - 200 - - - - -
Schuur 380 130 100 45 100 - 150 - - -
Bistro Het Vinne met 2 terrassen - - - - 75 - - - - - - - -

Activiteiten

Natuurwandeling met gids

Een natuurgids of herborist neemt je mee voor een inspirerende uitstap in het natuurdomein. Kijk naar de pracht van de natuur, luister naar het concert van de vogels vanuit de schuilhutten op het water, voel het zachte en ruwe van de groene omgeving en snuif de geuren in de kruidentuin op. Al je zintuigen worden geprikkeld tijdens deze wandeling.

2 uur
Max. 25 personen per groep - meerdere groepen mogelijk

Teambuildingspel met gps

In groepjes van 4 personen trekken we het natuurdomein in met behulp van een tracking-gps. De teams strijden tegen elkaar door vragen over de lokale natuur op te lossen en als eerste de code van de schatkist te kraken.

2 uur
Max. 100 personen

Fietsverhuur

Het Vinne is een ideale uitvalsbasis om fietstochten te starten. Op het natuurdomein zelf mag je niet fietsen, maar je kan wel verschillende routes met het fietsknooppuntennetwerk doen. Volgende fietsen zijn te huur:

- 15 gewone fietsen
- 7 elektrische fietsen
- 1 rolstoelfiets
- 4 tandemfietsen
- 1 driewielerfiets
- 3 alle-terrein rolstoelen (gratis en wel toegelaten in het natuurdomein)

Paalkamperen

Verwacht geen luxeverblijf, maar echte natuurbeleving door met je tent op houten platformen midden in het groen te kamperen.

Max. 9 personen
Max. 3 nachten

De imker vertelt

De imker van Het Vinne vertelt je alles over het leven van de bijen en hun cruciale rol in de natuur. Je krijgt de kans om de binnenkant van een werkende bijenkorf te bekijken en vers bijenbrood te proeven.

Max. 25 personen per groep - meerdere groepen mogelijk
Van mei t.e.m. september

In de buurt

  • Ezels als rolmodel voor samenwerking
  • Enorm verrijkende ervaring als teambuilding
Voor een heel aparte teambuilding moet je bij Den Dolaard zijn. Onder leiding van een filosoof maak je contact met ezels. Zo'n ezel is dier ...
  • uitgestrekt wijndomein in het prachtige Hageland
  • fijn wijnproeven en genieten van een rondleiding met je groep
Wat voor Hans en Véronique begon als een hobby, is intussen uitgegroeid tot een heus domein met heerlijke wijnproducten. Wijndomen Hagegoud telt maar liefst ...
  • vergaderen en overnachten op de grens van Vlaams-Brabant en Limburg
  • mooie hoeve met 6 kamers in het groen
Ga vergaderen in de gezellige en landelijke sfeer van De Zevenslaper. Deze logies met wellness liggen in het groen, op de grens van Vlaams-Brabant en ...