• 23 km

Samen met je handen in het deeg, dat zorgt altijd voor verrassende gesprekken. Het maakt niet uit of je nog nooit zelf iets hebt gebakken of dat je een echte pro bent, bij Barbara voel je je op je gemak en leer je altijd iets bij. Doordat de groepjes klein zijn (max 6 p) is er voldoende tijd om elk apart te begeleiden. Iedereen maakt het volledige recept ook helemaal zelf. De Bakkeres zorgt er voor dat je naar huis gaat met eigen zelfgemaakt lekkers dat “very instagrammable” is.

Het atelier ligt net naast de ring van Leuven en is zo makkelijk bereikbaar met de wagen en het openbaar vervoer.

Activities

Donutworkshop

In deze unieke workshop, maken jullie helemaal van scratch elk je eigen donuts. Echt waar! We werken daarbij enkel met pure ingrediënten, dus geen bewaarmiddelen of kleurstoffen.

Elk teamlid maakt zelf het hele recept en gaat uiteindelijk naar huis met een 12-tal mini donuts, het recept én het secret ingredient!

PS: deze 3u-durende donutworkshop is nog steeds uniek in België !

Picknick met zelfgemaakte falouchen

Gezien falouchen dé ideale picknickbroodjes zijn, gaan we in deze workshop iets verder en maken we het plaatje compleet.

Onder begeleiding van Barbara gaan jullie eerst zelf aan de slag met bloem, verse gist etc. We kneden, laten rijzen en bakken heerlijke falouchen. Daarna kan elk teamlid zijn/haar zelfgemaakte broodjes beleggen en zo een eigen picknick maken. Alles wordt voorzien om samen een volledige picknick te maken, incl de picknickrugzak. Na ongeveer 2,5u kunnen jullie dan zelf op pad gaan en een leuk plekje kiezen om van jullie zelfgemaakte picknick te genieten.

Workshop Gezonde(re) Koekjes bakken

Koekjes bakken is altijd plezant. Maar hoe bak je nu koekjes met minder of andere suikers? Kan je iets anders gebruiken dan die massa  boter? En moet het altijd die “lege” witte bloem zijn?

Dit en nog veel meer kom je te weten tijdens het maken van de Gezonde(re) Koekjes.

Aan het eind van deze 3u-durende workshop gaat elk teamlid naar huis met een doos vol zelfgemaakte koekjes én 4 recepten.

Workshop Falouchen maken (Picknickbroodjes)

Falouchen, of in het Westvlaams: ovenkoeken, zitten een beetje tussen een pistolet en een sandwich in. Ze zijn mals als een sandwich en hartig als een pistolet en zijn dus dé ideale picknickbroodjes.

In deze workshop gaan jullie zelf aan de slag met bloem van de molenaar en verse gist. En na kneden, rijzen en bakken, gaat elk teamlid naar huis met een 6-tal zelfgemaakte picknickbroodjes én het recept.

Na deze 2u-durende workshop heeft iedereen bovendien alles in de vingers om voortaan zelf aan de slag te gaan.

Nearby

MAAK-, WERK- & DOE-PLEK Vanuit een historische abdij, waar nog steeds monniken leven volgens het credo ora et labora, doen wij vooral aan labora. Geïnspireerd ...
Brewery De Hoorn is the birthplace of Stella Artois; this world famous beer was brewed here for the first time in 1926. The historical, listed ...